Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

 

Σκορπιζόμαστε στο χώρο

Σκορπιζόμαστε στο χώρο. Ας δούμε τώρα πόσο μικροί μπορούμε να γίνουμε. Προσπαθούμε να πιάσουμε το λιγότερο δυνατό χώρο. Ο εκπαιδευτικός κάποια στιγμή λέει "ακίνητοι"και κατόπιν παροτρύνει τους παίκτες να δοκιμάσουν να "μικρύνουν" ακόμα περισσότερο. Αφού το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε, ο εκπαιδευτής λέι "αλλαγή". Τώρα πρέπει να "μεγαλώσουμε" σιγά σιγά και να πιάσουμε όσο περισσότερο χώρο μπορούμε. θα χρειαστεί να τεντωθούμε και ίσως να σηκωθούμε στις μύτες των ποδιών μας. Με αυτό το παιχνίδι οι παίκτες αποκτούν την αίσθηση του σώματός τους στο χώρο.
Παραλλαγή
Μαζευόμαστε τώρα όλοι μαζί και προσπαθούμε να πιάσουμε όσο το δυνατό λιγότερο χώρο στο χώρο σαν ομάδα. Δηλαδή οι παίκτες έρχονται όσο μπορούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και, με όποιο τρόπο θέλουν, προσπαθούν να γίνουν ένα σώμα και να καταλάβουν όσο πιο λίγο χώρο μπορούν.
Έπειτα, με παράγγελμα του εκπαιδευτή, ο οποίος λέει "αλλαγή, η ομάδα, χωρίς να χάσει την επαφής της προσπαθεί να πιάσει όσο το δυνατό περισσότερο χώρο. Δηλαδή, οι παίκτες, χωρίς να σταματούν να ακουμπούν ο ένας τον άλλο, απλώνονται στο χώρο.
Με αυτό το παιχνίδι οι παίκτες μαθαίνουν να συνεργάζονται, έχουν την αίσθηση της ομάδας και του διπλανού τους στο χώρο και αποκτούν εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλο.

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]