Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

 

Παιχνίδια φαντασίας

Ρήματα και επιρρήματα

Οι παίκτες γράφουν σε ένα χαρτάκι από ένα ενεργητικό ρήμα που να αφορά κάποιο επάγγελμα (σκάβω, γράφω, σχεδιάζω,ράβω κ.λπ) και σε ένα άλλο χαρτάκι γράφουν από ένα επίρρημα(βαριεστημένα, χαρούμενα, απελπισμένα,νυσταγμένα κ.λπ).
Βάζουμε τα χαρτάκια σε δύο διαφορετικά κουτιά και τα ανακατεύουμε. Ένας παίκτης παίρνει από ένα χαρτάκι από κάθε κουτί και πρέπει να μας παραστήσει ό,τι διαβάζει. Οι υπόλοιποι πρέπει να μαντέψουν το ρήμα και το επίρρημα. Συνεχίζουν όλοι οι παίκτες, μέχρι να τελειώσουν τα χαρτάκια.

Η καρέκλα

Τοποθετούμε μια καρέκλα στο κέντρο της σκηνής. Ένας ένας όλοι οι παίκτες με τη σειρά κάθονται στην καρέκλα. Με τον τρόπο που κάθεται ο καθένας πρέπει να καταλάβουν οι υπόλοιποι παίκτες σε τι κάθισμα μετατρέπεται η καρέκλα:στασίδι εκκλησίας, παγκάκι, θρόνος,κάθισμα λεωφορείου,σκαμπό σε μπαρ, καρεκλάκι σε παιδικό σταθμό...
Αν οι παίκτες είναι μικρά παιδιά, τότε ο εκπαιδευτής μπορεί να λέει κρυφά στο παιδί που κάθεται κάθε φορά στην καρέκλα σε τι κάθισμα μετατρέπεται.

Ακολουθώ τις οδηγίες

Φτιάχνουμε ένα μεγάλο κύκλο. Ο εκπαιδευτής βάζει μουσική κι εμείς χορεύουμε. Μόλις σταματήσει η μουσική, σταματάμε και εμείς απότομα και παίρνουμε την πιο τρομακτική στάση που μπορούμε να φανταστούμε. Μένουμε ακίνητοι και αμίλητοι, μέχρι να ξαναβάλει ο εκπαιδευτής τη μουσική. Τότε αρχίζουμε πάλι να χορεύουμε, μέχρι να δώσει άλλη οδηγία: κλόουν, αγάλματα σε πλατείες, χορευτές, μουσικοί, αθλητές. Όταν σταματήσει η μουσική, παίρνουμε, για παράδειγμα, τη στάση ενός αθλητή (δρομέα,δισκοβόλου, κ.λπ.)και μένουμε ακίνητοι. Ο εκπαιδευτής για να κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον, μπορεί να ρωτήσει τον καθένα τι παριστάνει. Τότε ο παίκτης απαντάει χωρίς να χαλάσει τη στάση του.

Ετικέτες


Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]